GLAVNI ODBOR SBiH – ZENICA, 20.MAJ 2017.

Fotografija korisnika/ce Safet Dervišević.
Fotografija korisnika/ce Safet Dervišević.
Fotografija korisnika/ce Safet Dervišević.
Fotografija korisnika/ce Safet Dervišević.
Fotografija korisnika/ce Safet Dervišević.
+4

Početak mobilizacije
Sa danas održanom 11.sjednicom Glavnog odbora Stranke za Bosnu i Hercegovinu, započinje proces mobilizacije na svim nivoima organiziranja u stranci s ciljem ostvarivanja državotvorne ideje u punom kapacitetu i stvaranja pretpostavki za dugo očekivane promjene u društvu i državi, kao i za otpremanje vladajućih retrogradnih političkih snaga u memlu vremena iz kojeg dolaze. Ocjenjeno je da je za ove ciljeve nužna izuzetno dobra organizacija na svim nivoima i kontinuirana politička akcija u kojoj će se okupljati bosanskohercegovačke snage koje žele pozitivan razvoj u državi.
U političku mobilizaciju ulazi se sa jasnim i poznatim idejnim i programskim horizontima stranke, horizontima iz programske orijentacije koji će biti osnova za kreiranje izborne platforme za izborni ciklus 2018.godine.
Članovi glavnog odbora su na današnjoj sjednici aktuelizirali mnoštvo prijedloga za kreiranje izborne platforme i pozvali sve članove stranke i stranačke organe da se aktivno uključe u proces oblikovanja platforme. Tako će platforma biti izraz krajnje otvorenosti za sve stranačke potencijale, ali i za mnogo širu skalu drugih potencijala i društvenih aktera u procesu njihovog priključivanja, povezivanja i djelovanja., svih aktera koji se nezadovoljavaju teškim stanjem u državi, koji se nezadovoljavaju sitnim popravkama ili polovičnim reformama, svih koji ne pristaju na politički primitivizam i demagogiju. Glavni odbor je razmatrao i stanje organiziranosti, političke kapacitiranosti i kadrovske osposobljenosti i u vezi s tim utvrdio neposredne zadatke nadležnim organima stranke.
Glavni odbor uspostavio je asocijacije za mlade i za žene, kao oblike djelovanja i povezivanja mladih i žena u provedbi političkih akcija i u realizaciji drugih društveno korisnih sadržaja.
Sjednici glavnog odbora prethodila je sjednica Predsjedništva Stranke za Bosnu i Hercegovinu.

PRESS SLUŽBA OS SBiH TEŠANJ

Komentariši