Čestitka u povodu 25. novembra-Dana državnosti

 No automatic alt text available.

Država Bosna i Hercegovina je kroz svoju historiju proživjela mnoge teške i nesretne okolnosti. Mi pamtimo ponešto od toga više ili manje, ali mnogo toga i zaboravljamo. Datumi,  kao što je 25.novembar,  nas podsjećaju na činjenicu da je u Bosni i Hercegovini uvijek bilo ljudi koji vole svoju domovinu, koji su spremni boriti se za nju i koji afirmišu ljudske vrijednosti u našem zajedničkom životu na Zemlji.

Na svima nama je ostala čast i obaveza da čuvamo i branimo državnost i historijski kontinuitet BiH i antifašističku tradiciju ovog prostora, kao i granice naše države koje su potvrđene 1943. godine. Odbrambeno – oslobodilačkim ratom 90-ih godina ponovno smo odbranili državu Bosnu i Hercegovinu i to je naš zalog budućim generacijama

Stoga, sjećajući se s ponosom kontinuiteta državnosti Bosne i Hercegovine, u ime Općinskog savjeta  SBiH Tešanj i u svoje lično  ime, želimo svim gradjanima BiH, a posebno  građanima Općine Tešanj čestitati 25.novembar-Dan državnosti BiH  i  odati priznanje svima koji su dali i daju doprinos suverenosti Bosne i Hercegovine.

Predsjednik OS SBiH Tešanj
Muhidin Alić, dipl. pravnik

Komentariši